torek, 2. junij 2009

24 - urni maraton Grosuplje

V petek se perspektivna ekipa AK Stražišče odpravlja na tekmo v Grosuplje. Tja gremo kot štafeta, teče se 24 ur. Na progi je lahko naenkrat samo eden iz ekipe, teče lahko kolikor časa hoče oziroma zmore, nato preda palico naslednjemu. Krog v dolžini 1700m poteka po grosupeljskih ulicah.


Zadali smo si dva cilja. Prvi in najvažnejši je, da tečemo 24 ur. Drugi, v bistvu prav tako pomemben pa je, da presežemo rezultat naših starih znancev iz leta 2006. Takrat so Talonersi (Lojze Primožič, Boštjan Potočnik,...) pretekli 196 krogov, kar je zneslo 333.2 km., oziroma tempo 4:19/km, kar je tudi rekord v sedanjih 18ih izvedbah te prireditve. In če vemo, da je najboljši čas našega, po napihovanju sodeč tudi najuspešnejšega člana, Mateja Medveda na 21 km 1:29:41, kar pomeni tempo 4:15/km in če v tem tempu zdrži vsaj 6 ur, ostali člani pa ga sledimo, potem problemov z izboljšanjem časa ne bi smelo biti.


Člani naše ekipe so torej:

- Matej Medved (hitrost, provokacije)


- Ivo Švrljuga (nemška upornost, materinski čut)


- David Svetličič (prenočišče, novinec, na preizkušnji)


- Edo Krnič (brez hvaljenja, zato skrbi žena)
- Katka Medved (all inxlusive)

Start petek 5.6.2009 ob 18:00, cilj sobota 6.6.2009 ob 18:00. Katki se že vnaprej zahvaljujemo, ker bo za nas skrbela čez noč, potihoma prvi večer računamo tudi na Blaža, ki je prav tako naš član in bi lahko en petek namesto igranja pokra vsaj nekaj časa preživel z nami. Drug dan pa pričakujemo še ostale žene (Petro, Petro), za nekaj uric pa nam bo na pomoč sigurno priskočila tudi snaha Vesna. Dobrodošli pa tudi ostali.
Še taktika: do okoli 24 ure tečemo vsak po 45 minut, od polnoči do jutra vsak po uro (torej vsak 2x), potem pa pride na dan improvizacija. Za spanje imamo avtodom (hvala Davidu), na meniju pa špageti, nonstop.

Specialitete Katkine kuhinje

Ni komentarjev:

Objavite komentar