petek, 4. april 2008

Sv. Jošt

Danes sem si za trening izbral Sv. Jošt nad Kranjem in njegovo okolico. Jošt je priljubljena točka kranjskih planincev, v zadnjih letih pa tudi kolesarjev. Na vrhu stoji obnovljena cerkev z dvema stolpoma, zgrajena v baročnem slogu med leti 1735 in 1740. Pred njo je na istem mestu stala gotska cerkev. V stolpu je velik zvon, ki so ga leta 1834 vlili iz ostankov topov s potopljenih turških ladij. In v njega so vgravirali Prešernov verz (mu je že kašen boljši verz ratal):

Moj bron je najden bil v dnu morja, ko Turčije
kraljevstvo v Heladi končal je Navarin.
Ga kupi romar; ga Samassa v zvon prelije,
glasim zdaj božjo čast iz svet'ga Jošta lin!


Najbolj obiskan je Jošt iz Stražišča ( če ste že tam, se oglasite pri Zdešarjih - odlična postrežba, domača kuhinja).

Koča na Joštu

Cerkev

Nekaj



Najprej sem na Jošta skočil s kolesom, nato pa takoj s Šlibarjam tečt preko Javornika, Planice, Crngroba nazaj proti Stražišču. Dober trening, čeprav so me na koncu že malo pekle noge. Bo pa vedno bolje, vsaj upam.

Kolo Stražišče Jošt

Tek Stražišče Planica Crngrob

Trasa Stražišče Planica Crngrob

9 komentarjev:

  1. Dober trening, samo zakaj si pa vmes skoraj 40 min pavze naredil?

    Ajd!

    Kume

    OdgovoriIzbriši
  2. Čakal na kolega. Saj vmes sem pa formule vozu. Na računalniku

    OdgovoriIzbriši
  3. A v ponedeljek začneš?
    Če se greš pišem naprej. Kakšni so cilji in kdaj so termini?

    OdgovoriIzbriši
  4. 24.5. Polironman St. Polten, 13.7. Ironman Celovec. V St. Poltnu nimam nobenga cilja, samo trening, v Celovcu obvezno pridt do cilja, če se bo pa dalo pa bolj kot sem šel na Madžarskem ( 11.20 ), pa tek pod 3:50.aja, pa plavat pod 1:20

    OdgovoriIzbriši
  5. Torej - 7 tednov do St. Poltna.
    1.t.: 70%
    2.t.: 80%
    3.t.: 90%
    4.t.: 100%(P5,T50,K200)
    5.t.: 80%
    6.t.: 55%
    7.t.: 30%

    1/2 IM + 7.t. do Celovca
    1.t.: 30%
    2.t.: 60%
    3.t.: 90%
    4.t.: 120%
    5.t.: 90%
    6.t.: 60%
    7.t.: 30%

    Prihajajoči teden izpelji 70% zapisanega treninga in bo dovolj, da te žena ne kara preveč. Ne zanemarjaj hitrosti, saj si že blizu tekmi v St. Poltnu. Hitre treninge prilagodi tempu, kot ga pričakuješ na tekmi. Plavanje z intervalnimi treningi(35min), kolo na 31-32 km/h(2.50-2.55h) in tek na 4.45-5min/km(1.40-1.45h) za rezultat z menjavami med 5.10 in 5.20h. Vse kar bo bolje bo zelo dobro. Okvirno si predstavljam približno takole. Je to OK ali so cilji drugačni.

    Ajd!

    Kume

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja vse u redu. A se midva slučajno poznava? Ker mam občutek, da si eden od prijatljev (po tem dogodku bivši), pa se mi mau režiš. Če pa nisi, po pa najlepša hvala za pomoč, pa te bom pol enkrat peljal na kakšno vitaminsko tablete pa špagete.

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako potekajo treningi?

    PS Nihče se ti ne smeji, saj se sploh ne poznava

    Ajd!

    Kume

    OdgovoriIzbriši
  8. Še o prehrani:

    Na špagete bova lahko šla po IM v Celovcu (pridem gledat), dodatnih vitaminov pa ne uživam, saj sem z aktivno kariero že zaključil. Močno pa jih priporočam tebi, vendar glej da bodo kvalitetni(naravni). Vendar se o tem predhodno posvetuj s kakim strokovnjakom za športno prehrano, kar pa jaz nisem.

    Ajd!

    Kume

    OdgovoriIzbriši
  9. Trening poteka v postelji. Doma smo en virus fasal, tako da vsi štirje ležimo.Jaz že en teden.Saj pa več delam na teoretičnem področju.Pa še ni skrbet za pretreniranost.

    OdgovoriIzbriši