četrtek, 23. oktober 2008

Ljubljanski maraton

Evo, končno grem tečt še v Ljubljano. Prvič imam tudi sponzorja. Medo mi je plačal prijavnino, samo upam da ne pričakuje kakšnega vrhunskega rezultata. Tudi povprečnega ne. Do sedaj sem polovičko tekel okoli 1:34 ( ne najdem rezultatov), lansko leto v Grazu. Letos upam, da bom šel pod 1:35, saj mi je Lojze v zameno obljubil intervju, za katerega mu težim že kar nekaj časa. Lojze gre, oziroma upam da bo šel čez teden dni na Svetovno prvenstvo v polironmanu na Florido. Včeraj je namreč padel s kolesom in ravno sedaj se na Jesenicah odloča o njegovi poti čez lužo. Upam, da mu bo uspelo, ker na Florido pa ne moreš kar vsak dan. Vem pa, da bo tudi za 1:35 kar bitka. Spet sem premalo tekel (od Celovca, 13. julija do danes 36 kilometrov). Vendar poskusiti ni greh. Tudi če crknem, do konca bom že prišel. Če sem v Celovcu skoraj hodil v rikverc bom pa tukaj tudi. Gre pa kar nekaj prijateljev letos prvič tečt. Eden izmed njih, Klep Miha, bivši NBA potencial, je ta teden okoli Brda pokazal vrhunsko pripravljenost, prvič pa gre v boj s kilometri tudi bratranec Blaž, ki ima po moje do letos pretečenih okoli 0 kilometrov, prehojenih pa nekaj več. Je pa zadnje čase kar pridno treniral, tako da upam, da bo brez kakšnih posebnih težav prišel do konca. Potem pa začnejo še malo plavati in imamo nove triatlonce.

Klep Miha, športnik, nekadilec, ljubitelj narave

Medo moj prvi sponzor

Blaž Zdešar, nogometaš

Blaž na bazičnih pripravah

Blaž kot Tomaž Humar



Tako je zadnjo tekmo končal Blažev brat

Moj sponzor in Aleš Torkar, tokrat na 10 km


Sicer pa, če sedaj polovičko odteče ( v kar ne dvomim) še Blaž potem edini od mojih slovenskih bratrancev ( od črnogorskih bi bilo to nepošteno pričakovati ) ostane še Aleš. To pa je tisti, ki se z mano na blogu prereka o smotrnosti teka. In ko bo še ta enkrat začel tečt, ga pa ne bo za zaustavit. Tako je ponavadi. Zaenkrat še živi v sožitju z naravo, kako bo bomo pa videli.

Lojze je že nazaj. Vse u redu. Mislim ni v redu, gre pa na Florido. Ima humerus skapuloglenoid vezivnega hrustanca. Po domače gips na roki 6 tednov, vendar ga je prijazno odklonil, s čimer je zelo zadovoljna žena Vesna. Na roko bo dal opornico. V glavnem gre na Florido. Mislim da se je pravilno odločil, saj je vprašanje kdaj bo spet šel na Florido. Vesno pa pelje v kino gledat Mamma Mio pa bo. Skratka, bravo Lojze.

Ni komentarjev:

Objavite komentar