torek, 9. december 2008

Begunjščica - Šentanski plaz

Načrt je bil naslednji: grem do Zelenice, probam obuti pancarje, se malo sprehodim, poslikam in grem domov. Realnost pa drugačna. Pancarje sem obul brez težav, zato grem do Triangla ( malo naprej od zgornje žičnice na Zelenici ). Kmalu nad prvo postajo žičnice pa zagledam nekoga, ki gre gor po Šentanskem plazu. Ker vidim, da se je že splazilo in da mi dela smučino, grem za njim. Dokler bo šlo. Ker pa je vse okoli tako pravljično in ker mi tudi prsti ne povzročajo preglavic, že kmalu vem da bom šel do vrha. Vreme za vikanje, tudi premrzlo ni, pa tudi s smučmi se da iti brez problema. Le na vrhu pred izhodom na greben, namesto normalne variante po desni strani izberem izhod levo grapo. Nato pa še približno 15 minut po grebenu in vrh Begunjščice je tu. Ker tukaj kar precej piha, se na hitro pripravim in odsmučam po isti poti nazaj v dolino. Smučanje fantastično, približno 20 cm zmehčanega snega na kar precej trde podlage. Ko pa me tako vijuganje utrudi, zavijem na ostanke plazu, kjer je podlaga popolnoma trda. Vmes še malo slikam in kmalu sem v dolini. Zadovoljen s turo, prsti.









Vrtača

Krnica Suho ruševje, od leve Vrtača, Zelenjak, Palec

9 komentarjev:

  1. Super..pa slikce so tud odlične! Morm kej tud na begunjščico skočt, sam kaj ko ga bo zdej spet kkšne pol metra nasul! Pol praviš da Šentjanc še ni bil zvožen?

    OdgovoriIzbriši
  2. ...no, tolk o okrevanju mojga moža po operaciji palcev na nogah :)
    Tut 10 dni ne zdrži, medtem ko je dobil priporočilo zdravnikov 1 mesec za okrevanje. Pol pa hodi doma ko en robot.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja gospa, to se vas boji kt hudič, po pa od doma beži.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super fotke, in kakšna izgleda Vrtača, zalita da le malokdaj tako. Noro. Tole je ena tvojih lepših reportaž, fotografsko mislim. Drži se, pa res mal pazi na prste, čeprav je težko, zelo težko.

    OdgovoriIzbriši
  5. ja enkrat si pol urce vzem za bratranca , da mal razložiš glede slikanja, pa bo še boljš.

    OdgovoriIzbriši
  6. ...ja, k se gospe tolk boji, si ma cajt vzet tok cajt, da športa pa zravn še vse na blogu uredi :).
    Tisti k se žene bojijo, si mogoče upajo(te) jit za kakšno uro na teden tečt al pa na tenis..a ne?

    OdgovoriIzbriši
  7. Edo, dej mal uredi tele komentatorje, ki se skrivajo za anonimneži. Al jih zbriši, al pa naj se predstavijo, al pa naj nehajo kvasat neumnosti.

    OdgovoriIzbriši
  8. Bom probal.Mal se še lovim s tem k....... blogspotom. nikakor se ne ujameva.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa filmček ne dela. Nekej nared, k mi je dolgčas na šihtu.

    OdgovoriIzbriši